daisy_medium

12η Φεβρουαρίου του 2012: Η ημερομηνία Ορόσημο

Πρώτη δημοσίευση στις 12/2/2014

Σαν σήμερα στις 12 Φεβρουαρίου του 2012, ο μεγάλος αγωνιστής Μίκης Θεοδωράκης, πραγματοποίησε πλαισιωμένος από τον Μανώλη Γλέζο, τον Γιώργο Κασιμάτη και ένα πλήθος από 500.000 και πλέον συνέλληνές μας, την πιο μεγαλειώδη σε παλμό και αποφασιστικότητα λαϊκή διαδήλωση αντίστασης που γνώρισε ποτέ η Αθήνα, κατά την διάρκεια της μεταπολίτευσης.

Ήταν μια μέρα ορόσημο για τον λαό και την σύγχρονη ιστορία του τόπου μας, που όσοι την έζησαν, θα την φυλάνε για πάντα βαθιά μέσα στην καρδιά και την σκέψη τους.

11 ήμερες πριν, την 1η Φεβρουαρίου, ο Μίκης Θεοδωράκης μαζί με τον Μανώλη Γλέζο, ανακοίνωναν την ίδρυση και ενεργοποίηση του μετώπου ΕΛ.Λ.ΑΔΑ (Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση) από το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Με τεράστια υπομονή, επιμονή, θέληση και πείσμα ο Μίκης Θεοδωράκης έχτιζε το Μέτωπο βήμα βήμα και επιχειρηματολογούσε για την αναγκαιότητα της δημιουργίας του - μέσα στις συνθήκες που δημιουργήθηκαν από τότε που η πατρίδα μας εισήλθε σε καθεστώς απροκάλυπτης επιτήρησης από τους ξένους και επίσημης και οριστικής απώλεσης της Εθνικής της κυριαρχίας με 2 και μόνον υπογραφές, αυτές του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Μιχάλη Προβόπολου - μήνες ολόκληρους πριν, με αλλεπάλληλες συναντήσεις, με αλλεπάλληλη αρθρογραφία, με αλλεπάλληλες ομιλίες και παλλαϊκές συγκεντρώσεις ανά την Ελλάδα...

Η πολιτική στόχευση και ιδεολογική κατεύθυνση του Μίκη Θεοδωράκη, ήδη απ' τις αρχές του 2011, απέβλεπε και κινούταν διαρκώς γύρω από αυτόν τον μεγάλο στόχο, με διάφορες παραλλαγές ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούσαν.

Ένα ήταν το ζητούμενο: Η δημιουργία του Μετώπου.

Τι ήταν το Μέτωπο ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ;

Ήταν ένα Εθνικό Παλλαϊκό Aντιμνημονιακο Μέτωπο Ανατροπής, Αναγέννησης, Αντίστασης, Απαλλαγής, Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης που στόχευε σε μια και μόνο λέξη και έννοια: Στην κατάκτηση και θεμελίωση τηςΑνεξαρτησίας της Πατρίδας μας. Ήταν ένα Μέτωπο που αγκάλιαζε όλους τους Έλληνες που αντιμάχονταν την προδοσία, απ' την πατριωτική αριστερά έως την πατριωτική δεξιά.

Την ημέρα εκείνη ο άοπλος και απροστάτευτος λαός με την σιδερένια θέληση και με μπροστάρη τον Μίκη Θεοδωράκη, έδειξε τα δόντια του στους εξουσιαστές και στους πραιτωριανούς των μνημονίων.

Η αποφασιστικότητα του λαού την ημέρα εκείνη έφτασε στο ζενίθ.

Ήταν τόσο μεγάλος ο τρόμος που πήραν οι εξουσιαστές από την παλλαϊκή συμμετοχή της μεγάλης μάζας του λαού μας που είχε στην κυριολεξία κατακλύσει το Σύνταγμα με την παρουσία και το πάθος του, που επιχείρησαν εν ψυχρώ να δολοφονήσουν τον εμπνευστή και καθοδηγητή του Μετώπου Μίκη Θεοδωράκη εκτοξευοντάς του χημικά κατ' εξακολούθηση.


Την ημέρα εκείνη έγινε απόπειρα δολοφονίας του Μίκη Θεοδωράκη. Το βιώσαμε, το ξέρουμε, το είδαμε.

Ο Μίκης Θεοδωράκης και όλοι οι παρευρισκόμενοι αγωνιστές - διαδηλωτές, ψεκάστηκαν με χημικά σαν έντομα!

Ο Μίκης Θεοδωράκης επιβίωσε από θαύμα.

Δυστυχώς όσοι δεν ήταν στο Σύνταγμα δεν το ξέρουν. Ξέρουν ότι τους έδειξαν τα συστημικά κανάλια των μεγαλοεργολάβων καναλαρχών...

Ας έχει...

Αφιερώνουμε αυτό το επετειακό σημείωμα για την 12η Φεβρουαρίου του 2012 στον Μεγάλο Οραματιστή, Άνθρωπο και Αγωνιστή, Μίκη Θεοδωράκη και του ευχόμαστε να έχει υγεία.

Ορκιζόμαστε ότι θα συνεχίσουμε στο ίδιο ακριβώς μοτίβο που εκείνος ξεκίνησε με την ΣΠΙΘΑ και με το Μέτωπο ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ. Θα συνεχίσουμε χρησιμοποιώντας κάθε βέλος που διαθέτει η φαρέτρα μας. Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη θέληση, όσο χρόνο και αν πάρει, έως ότου φτάσει η πατρίδα μας και ο λαός μας στην ιστορική δικαίωση.

Και αυτό γιατί θεωρούμε και πιστεύουμε βαθιά ότι η προσπάθεια δημιουργίας του Μετώπου ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ (αυστηρά με 2 λάμδα) εξακολουθείνα αποτελεί για την πατρίδα μας την ενδεδειγμένη ιστορική λύση.

Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού

daisy_medium

Search