Έργο:

Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη

Πόλη:

Σπάρτη

Τόπος:

Σαϊνοπούλειο Θέατρο

Οργάνωση:

Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα, Δήμος Σπαρτιατών

Ερμηνευτές:

Νένα Βενετσάνου, Δημήτρης Μπάσης, Δώρος Δημοσθένους, Καλλιόπη Βέττα

Ακούστε τη 
συναυλία:

 
Αρχειακή Ηχογράφηση © Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»

 

πίσω στις δραστηριότητες


Μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη για τη συναυλία της Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» στην Σπάρτη

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Επιφανους 1
11742, Αθήνα
τηλ. 210-9214863
fax  210-9236325
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Είναι μεγάλη η συγκίνηση και η χαρά που μου δίνετε με την σημερινή σας εκδήλωση. Όπως ίσως ξέρετε, τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη ήταν ίσως τα πρώτα που με μύησαν στο λαϊκό τραγούδι. Από την εποχή του εμφύλιου ακόμα, έγιναν κομμάτι της ζωής μου. Γι’ αυτό όταν στις αρχές της δεκαετίας του ΄ 60 γύρισα από το Παρίσι στην Ελλάδα, παρά τις σπουδές συμφωνικής μουσικής που είχα κάνει έξω και ενώ είχα γράψει μόνο τον «Επιτάφιο» του Γιάννη Ρίτσου και μερικά τραγούδια από το «Αρχιπέλαγος» από τον χώρο του τραγουδιού, δεν δίστασα να δηλώσω αμέσως ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα μαθητής του Βασίλη Τσιτσάνη και μερικών ακόμα λαϊκών συνθετών, κυρίως όμως του Τσιτσάνη.
Είναι λοιπόν φυσικό να αποτελεί για μένα μεγάλη χαρά και συγκίνηση το να βλέπω τόσα χρόνια μετά να συνυπάρχουν σε μία συναυλία τραγούδια δικά του και δικά μου. Πολύ περισσότερο όταν αυτό γίνεται για πρώτη φορά στην πόλη σας, την αγαπημένη μου Σπάρτη και μέσα σ’ αυτόν τον υπέροχο χώρο, στο Σαϊνοπούλειο θέατρο.
Γι’ αυτό λυπάμαι πολύ που δεν μπόρεσα να βρεθώ μαζί σας σήμερα αλλά λόγοι ανώτεροι της θελήσεώς μου, δεν μου το επιτρέπουν.
Ευχαριστώ θερμά όλους αυτούς που συμμετέχουν στη σημερινή εκδήλωση, αυτούς που την διοργάνωσαν ή που βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στην πραγματοποίησή της αλλά και όλους εσάς που μας τιμάτε με την παρουσία σας και εύχομαι κάθε επιτυχία.

Αθήνα,  30.7.2010

Mίκης Θεοδωράκης

Search