Έργο:

Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη

Πόλη:

Πειραιάς

Τόπος:

Βεάκειο Θέατρο

Οργάνωση:

Νομαρχία Πειραιά

Ερμηνευτές:

Δημήτρης Μπάσης, Αρετή Κετιμέ, Παναγιώτης Πετράκης

 

πίσω στις δραστηριότητες



{phocagallery view=category|categoryid=3|limitstart=0|limitcount=5}


Αγαπητοί φίλοι,
Δυστυχώς το φετινό μας πρόγραμμα «Από τον Τσιτσάνη στον Θεοδωράκη» δεν κατάφερε να παρουσιαστεί στην Αθήνα και εντός  Αττικής.
Ευτυχώς όμως που ο φίλος μας  Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας  μας κάλεσε με το πρόγραμμα αυτό στο Θέατρο Βεάκειο, στην όμορφη Καστέλλα!
Εύχομαι να ‘ρθείτε όλοι!
Είναι πραγματικά πολύ ωραίο! Έτσι τουλάχιστον πιστεύω εγώ.
Υ.Γ  Πρώτα ο θεός θα ‘ρθει να το απολαύσει κι ο πατέρας μου.
Φιλικά
Μαργαρίτα

ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ - 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010, ΩΡΑ 20.30
ΛΑΪΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ, ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ

Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη

Δυο ξεχωριστοί όσο και διαφορετικοί μουσικοί κόσμοι συναντώνται, μάλλον αναπάντεχα, στην αποψινή συναυλία. Εκείνος του «πατριάρχη» του ρεμπέτικου Βασίλη Τσιτσάνη (1915-1984) με εκείνον του παγκοσμίως αναγνωρισμένου και δοξασμένου Μίκη Θεοδωράκη (γενν. 1925). Και οι δυο υπηρέτησαν με αξιοσύνη τη λαϊκή μουσική του τόπου, ο καθένας με το δικό του τρόπο, με τα δικά του μουσικά εφόδια. Ωστόσο η λαϊκή μουσική τους σκέψη κάπου συναντιέται. Στις πηγές και τις επιρροές τουλάχιστον. Ο Μίκης Θεοδωράκης, βεβαίως, που απέκτησε ζηλευτή ακαδημαϊκή μουσική μόρφωση, ανέπτυξε πολύπλευρη μουσική δράση, η οποία καλύπτει όλο σχεδόν το φάσμα της τέχνης των ήχων. Η λαϊκή μουσική, όμως, ήταν αυτή που του έδωσε τη δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας με τον παντού στον κόσμο Ελληνισμό. Δεν μοιάζει, λοιπόν,  αταίριαστη η συμπόρευση των τραγουδιών των δυο μεγάλων μουσικών δημιουργών, όπως αυτή που επιχειρείται σε αυτό το πρωτότυπο πρόγραμμα, που παρουσιάζεται τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, στο Βεάκειο Θέατρο, στον Πειραιά. Τουναντίον συνυφασμένα τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη και του Μίκη Θεοδωράκη δημιουργούν ένα σαγηνευτικό μουσικό πλέγμα, ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα ακρόασης, ικανό να προκαλέσει ευφορία και συγκίνηση μαζί.

Τα διαχρονικά τραγούδια των δυο δημιουργών, που έχουν εξασφαλίσει προ πολλού μια θέση στη μνήμη, αλλά και στην καρδιά, θα ερμηνεύσουν ο Δημήτρης Μπάσης, η Αρετή Κετιμέ κι ο Παναγιώτης Πετράκης. Τις ερμηνείες τους θα συνοδεύσει η Λαϊκή Ορχήστρα ‘’Μίκης Θεοδωράκης’’.

Η συναυλία διαρκεί 2 ώρες και 20 λεπτά

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

poster_veakeio

Search