daisy medium

Έξι φωτογραφίες πού μόλις ανακάλυψα και με έχουν καταγοητεύσει.

Με αγάπη,
Μαργαρίτα

Υ.Γ. Οι λεζάντες είναι οι αυθεντικές από το πρακτορείο φωτογραφιών Gamma-Keyston via Getty images.

Μόνο τη πρώτη φωτογραφία τη βρήκε ο ξαδελφός μου Μιχαλάκης στο σπίτι τους στη Φιλοθέη, στα πράγματα της μητέρας του θείας Στάσας. Είναι η τρίτη αδελφή της μαμάς μου και είναι 99 χρονών.
Αυτή είναι η οικογένειά μου.

 

1

1965, ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΩΡΩΠΟ.

ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Η ΞΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΛΗΔΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΤΗΣ Η ΜΑΜΑ ΤΗΣ Η ΘΕΙΑ ΜΙΜΟΖΑ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.) ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ, ΚΑΘΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ, Ο ΘΕΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ. ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ, ΜΑΛΛΟΝ Ο ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΕΞΙΑ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΜΥΡΤΩ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ, Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΗΛΙΑΣ. ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ, Ο ΞΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ ΤΑΣΟΣ, ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ ΓΩΓΟ. ΔΙΠΛΑ, Η ΜΙΚΡΗ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ.

ΜΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ.

 

2

Ο Έλληνας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης  παίζοντας πιάνο υπό το βλέμμα του Ιταλού τραγουδιστή Albano και της κόρης του Μαργαρίτας, λίγες μέρες πριν τον μεταφέρουν εξορία στη Ζάτουνα, στις 21 Αυγούστου 1968.

 

3

O  Έλληνας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης  παίζοντας πιάνο υπό το βλέμμα του Ιταλού τραγουδιστή Albano και της κόρης του Μαργαρίτας, λίγες μέρες πριν τον μεταφέρουν εξορία στη Ζάτουνα, στις 21 Αυγούστου 1968.

 

4

O  Έλληνας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης  παίζοντας πιάνο υπό το βλέμμα του Ιταλού τραγουδιστή Albano λίγες μέρες πριν τον μεταφέρουν εξορία στη Ζάτουνα, στις 21 Αυγούστου 1968.

 

5

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1970.Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ.

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΜΥΡΤΩ, ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ. ΑΦΟΤΟΥ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟ 1968, Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΕΞΟΡΙΣΤΗΚΕ ΚΑΘΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ.

 

6

ΑΘΗΝΑ, 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974.ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ  ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ. ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ, ΑΣΠΑΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ.

14 Δεκεμβρίου 1930 στην Ακρόπολη. O Μίκης Θεοδωράκης με τη μητέρα του Άσπα και τον πατέρα του Γιώργο.

 

1965-1966: ΜΠΡΟΣΤΆ ο μπαμπάς, ο. Χατζιδάκις ως μαμάια ο Ξαρχάκος πίσω ως παιδί!

Search