Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009 (Τροποποιήθηκε 3:43πμ, Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009)
θεματικές: Πολιτική Βία/Αντι-βία

Ανάληψη Ευθύνης

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1104666

"Η ζωή είναι απέραντη ωστε να δεχτεί κανείς τις συμπτώσεις χωρίς καχυποψία" 
Το σκηνικό τείνει να γίνει γνώριμο, ενοχλητικά γνώριμο... Λίγες ώρες μετά την επίθεση μας στον αχυράνθρωπο Ανδρουλάκη, η Αντιτρομοκρατική συλλαμβάνει στα εξάρχεια μια νεαρή 22 χρονη κοπέλα , ως υποτιθέμενο μέλος της οργανωσής μας. Οι ομοιότητες με τις πρώτες συλλήψεις στην περιβόητη "γιάφκα" του Χαλανδρίου είναι εξοργιστικά γραφικές. 
Η κοπέλα ήταν ήδη γνώριμη στις αστυνομικές αρχές αφού "έδινε παρών" στο Α.Τ. της περιοχής της κάθε μήνα, εξαιτίας μια σύλληψης που είχε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων σε κάποιο συλλαλητήριο (αυτό είναι προς τιμήν της). Το ίδιο γνώριμα ήταν και τα παιδιά στο Χαλάνδρι, αφού σύμφωνα με την αστυνομία είχαν τεθεί υπο στενή παρακολούθηση το τελευταίο διάστημα πριν την σύλληψης τους. Τότε πως είναι δυνατόν τα ίδια άτομα που γνωρίζει η αστυνομία και τα παρακολουθεί στενά, να συμμετέχουν παράλληλα σε βομβιστικές επιθέσεις την ίδια χρονική περίοδο. Ταυτόχρονα ,η σύλληψη τους συμπτωματικά (;) να γίνεται πάντα λίγες ώρες μέτα την εκδήλωση χτυπήματος μας.Αυτή η αγωνία των διωκτικών αρχών να εμφανίζουν την πραγματική τους αδυναμία να μας "εξαρθρώσουν" ,ως επιτυχία , μας προβληματίζει. Γιατι τέτοιες "επιτυχίες" χρεώνονται στις πλάτες ανθρώπων ,που ενώ οι μπάτσοι γνωρίζουν πως δεν έχουν σχέση με εμάς, τους διώκουν για να στείλουν ένα συγκεκριμένο μύνημα.. "όσο συνεχίζετε να χτυπάτε...τόσο θα συλλαμβάνουμε επιπλέον άτομα...". Ένας άτυπος εκβιασμός... Αλλωστε είναι ενδεικτική η ευκολία της αστυνομίας να αυξάνει κατα την βούληση της τον αριθμό των μελών μας. Στην αρχή μιλούσαν για 10-15 άτομα, στην συνέχεια για 20-25 ενω τελευταία σε κάποια δημοσιεύματα κάνουν λόγο μέχρι και για 50-60 άτομα. Οι προθέσεις τους είναι αντιληπτές.Κατασκευάζουν ένα ανοιχτό θεώρημα για να μπορεί ναχρεώνει η αστυνομίαβαρίες κατηγορίες σε όσους εκδηλώνουν "αποκλίνουσες συμπεριφορές" για τα πρότυπα της κοινωνίας. 
Αν στην Ιταλία οι εισαγγελείς χρειάστηκε να κατασκευάσουν την O.R.A.I. (μια οργάνωση φάντασμα που υπήρχε μόνο στα μυαλά και τους σκοπούς των διωκτικών αρχών,βλέπε υπόθεση Marini) για να φυλακιστούν δεκάδες αναρχικοί χωρίς στοιχεία,τώρα στην Ελλάδα οι συνάδελφοι τους, θέλουν να "χρησιμοποιήσουν" την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς για τον ίδιο ακριβώς λόγο. 
Όμως εμείς παραμένουμε εδώ αμετακίνητοι στην θέση της διαρκούς επίθεσης, επεξεργαζόμαστε καινούργια σχέδια με νέους στόχους, "διαβάζωντας" παράλληλα τις κινήσεις του εχθρού, με μια οργισμένη ψυχραιμία..Οτι συμβαίνει δεν αποτελεί μια βεντέτα μεταξύ του νέου αντάρτικουπόλης και των γουρουνιών της αστυνομίας .Είναι πολύ κοντόφθαλμη μία τέτοιαοπτική και ταυτόχρονα μία παγίδα ,που δεν πρέπει να πέσει κανείς από τους συντρόφους.Οι αιτίες είναι βαθύτερες. 
Ας ξεκινήσουμε με τη χρονική συγκυρία .Το αίτημα για "ασφάλεια του πολίτη" αποτελεί πάντα σταθερό νόμισμα για το χρηματιστήριο αξιών της κοινωνίας.Χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιειται για να συσπειρώσει το κοινωνικό σώμα της ασημαντότητας. Χρησιμοποιήθηκε προεκλογικά με την "γιάφκα" στο Χαλάνδρι για να συσπειρωθεί το εκλογικό σώμα της δεξιάς διακυβέρνησης, χρησιμοποιειται και τώρα απο την σοσιαλδημοκρατία ως φοβικό σύνδρομοεν όψει της πορείας του πολυτεχνείου και λίγες μέρες πριν απο την επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου.Ξανάγράψαμε πως οι συμπτώσεις είναι ύποπτες. Όμως υπάρχει κάτι ακόμα που είναι σημαντικότερο. Μια κοινωνικοπολιτική αλλαγή, ένα νέο φαινόμενο, που διαφέρει απο τα παλιά. Μια νέα αντίληψη, μια καινούργια κουλτούρα, ένας διαφορετικός θυμός που προκαλεί αμηχανία σε αστυνομία, κοινωνιολόγους, εισαγγελείς, δημοσιογράφους, αριστερούς και πολίτες. Ένα φαινόμενο που ξεκίνησε πριν απο 2-3 χρόνια και κορυφώθηκε πέρσι στα γεγονότα του Δεκέμβρη. Ένας κόσμος ανένταχτος, αρκετά νεαρός σε ηλικία (μερικοί μαθητές ακόμα) , που δεν έχει κανένα επίσημο πολιτικό πρόταγμα, ασεβής και εξαιρετικά βίαιος γιατί ένιωσε την βία της υποκρισίας και της μοναξιάς, ένας κόσμος χωρίς την κουλτούρα των "επαναστατικών" διαδικασίων και των φλυαριών, γιατι τα ήθελε όλα εδώ και τώρα, με το "nofuture" στο στόμα και την περιφρόνηση στο βλέμμα απέναντι σε κάθε είδους αξιώματα , ένας κόσμος με τις αρκετές αντιφάσεις του, που όμως τις έκανε κάτι...τις έκανε μολότωφ σε πορεία...ασύντακτο κείμενο σε μοίρασμα στο δρόμο...εμπρησμό μέσα στην νύχτα... 
Αυτός ο κόσμος έπρεπε να χτυπηθεί απο το κράτος και την αστυνομία γιατί είναι ενοχλητικός. Παλιά δοκιμασμένη συνταγή είναι απο πάντα ο φόβος. Μέσα απο τις συλλήψεις για την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς σκιαγραφούν το προφίλ αυτού του κόσμου. Επειδή ο λόγος που εκφράζουμε κατ επιλογή, είναι απλός, λιτός, βιωματικός, βγαλμένος απο τον δρόμο και όχι απο τα πανεπιστήμια, καμια φορά και ασύντακτος ταιριάζει με αυτόν τον ανυπότακτο κόσμο. Εκεί ο εχθρός μηχανεύεται το κόλπο του. Για άλλη μια φορά "συμπτωματικά" και πάλι μια μέρα μετά την σύλληψη της 22 χρονης κοπέλας, αντιγράφουμε άρθρο απο την Καθημερινή της Κυριακής για του λόγου το αληθές. "Στην αδρανοποίηση ενός κύκλου 200 ατόμων, που δεν ανήκουν σε οργανωμένες ομάδες αναρχικών αλλά υπάρχει ανησυχία οτι θα επιχειρήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα να προκαλέσουν εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της αθήνας προσανατολίζονται οι διωκτικές αρχές...Δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί το (δοκιμασμένο στο παρελθόν) δόγμα των προληπτικών προσαγωγών, όπου και όταν κριθεί απαραίτητο προκειμένου να καμφθεί το ηθικό και η επιχειρησιακή δυνατότητα των ταραξιών... πρόκειται για έναν πυρήνα νεαρών ατόμων, 19-20 ετών , που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια του περασμένου Δεκέμβρη δίχως όμως να προέρχονται απο τον χώρο που παραδοσιακά αντιπροσωπεύουν τα Εξάρχεια. Η παρουσία τους στο διάστημα που ακουλούθησε τα γεγονότα του Δεκέμβρη ενόχλησε ακόμα και τα οργανωμένα μπλόκ αναρχικών τα οποία χαρακτήρισαν την στάση τους απολιτικη..." 
Τα συμπεράσματα ανηκουν σε αυτούς που θέλουν να σκεφτούν. Εμείς απο την μεριά μας δεν έχουμε σκοπό να σιωπήσουμε. Το αντίθετο ακριβώς. Σύντομα θα καταλάβετε τι εννούμε...   

-και αν ήταν αυτό το τελευταίο 
που θα έγραφα ποιήμα
ανυπότακτο και θλιμμένο
φθαρμένο μα ακέραιο
μια λέξη μονο θα έγραφα
"σύντροφε"
Μαουρίσιο Ροσενκόφ
(Ηγετικό στέλεχος των ανταρτών Τουπαμάρος)

Αφιερωμένο στους Αντάρτες που συνεχίζουν και σε αυτούς που έρχονται

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών
Αθήνα 16 Νοεμβρίου


διαβάστε την απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη

Search