daisy_medium

http://www.efylakas.com/archives/4627

• Αποδελτιώθηκε στον «Εμπροσθοφύλακα» στις 21 Ιανουαρίου 2010

Σχόλιο Συντακτικής Ομάδας: Όπως σχολιάζει το ιστολόγιο ‘Αντιπαρακμή’, ούτε αυτός ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης δεν ξέφυγε από τον “εκσυγχρονιστικό” οίστρο, που βλέπει πίσω και πάνω από όλα τα κακά της κοινωνίας την …”Χρυσή Αυγή”!

Ο ιστολόγος Μιχάλης Γ. Ολυμπίου, στο πόνημά του «Μίκης Θεοδωράκης … το Χρυσαυγήτικο παραλήρημα συνεχίζεται» [Xekathara.blogspot.com 15/01/2010] “απορεί” ως προς το «τι διαφέρει αυτός ο κύριος [ο Μίκης Θεοδωράκης] από τους φασίστες που συναντάμε καθημερινά στους δρόμους;». Επίσης, αν και “προοδευτικός”, δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει την μπανάλ βρισιά «Mickey Mouse» που χρησιμοποιούσαν συστηματικά, εκτός από τον Σιδηρόπουλο, και όλοι οι ακροδεξιοί, από τους νοσταλγούς της Χούντας ως τους νεοφασίστες του σήμερα, κατά του Μίκη Θεοδωράκη. Το ίδιο κάνει και ο έτερος “προοδευτικός” ιστολόγος Γρηγόρης Ιωάννου, που σχολιάζει [Gregoris, 15/01/2010 4:41 μμ] πως «έφαεν τζιαι τον Σαββόπουλο ο Μικη Μάους».

Στο φόρουμ της ‘Αντεπίθεσης’, που στηρίζει την “Χρυσή Αυγή” με της οποίας τον λόγο προσπαθούν να συνδέσουν τον Μίκη, ο διαχειριστής του φόρουμ Blindwolf σχολιάζει με τον ίδιο τρόπο που σχολιάζουν οι “προοδευτικοί” Μ. Ολυμπίου και Γρ. Ιωάννου: «Όσο για τον τίτλο, δεν τον αλλάζω σε “απόρθητο”, ας μείνει “απόρδητο”, του ταιριάζει καλύτερα του Μίκυ Μάους» ['Αντεπίθεση forum' 13/07/2009].

Η απόλυτη σύζευξη του πολιτικού λόγου της φιλοϊμπεριαλιστικής αριστεράς με την νεοφασιστική ακροδεξιά είναι εμφανής

Παρουσιάζουμε πιο κάτω ένα πολύ έξυπνο και πρωτότυπο σκίτσο, που απεικονίζει με τον πιο χαρακτηριστικό και παραστατικό τρόπο τον παρεξηγημένο διεθνισμό. Ας έχουμε κατά νου, το τι είπε ο μεγάλος και ιστορικός ηγέτης του σοσιαλιστικού κινήματος Βάσος Λυσσαρίδης:

«Δεν μπορείς να είσαι διεθνιστής εάν δεν είσαι εθνιστής. Εάν δεν αγαπάς το λαό σου, δεν μπορεί να λες ότι αγαπάς άλλους λαούς. Δεν μπορείς να είσαι αρωγός επανάστασης στην Αφρική και να μην ενδιαφέρεσαι τι θα γίνει στη χώρα σου. Συνεπώς, ο σωστός διεθνισμός με το σωστό εθνισμό όχι μόνο δεν συγκρούονται αλλά ταυτίζονται.» ['Φιλελεύθερος' 06/12/2009, σελ. 6]


Αντιπαρακμή’
«Είναι ο Μίκης Θεοδωράκης Χρυσαυγίτης;»
16 Ιανουαρίου 2010

Η πρακτική είναι γνωστή! Όποια άποψη είναι αντίθετη με τη δική τους είναι φασιστική! Όσοι μιλούν για Ελλάδα και πατρίδα είναι εθνικιστές! Έτσι, με την ίδια ακριβώς λογική, ο Μίκης Θεοδωράκης ο οποίος λέει πράγματα που τους ενοχλούν βαφτίστηκε Χρυσαυγίτης!

- Απολαύστε επίπεδο δημοκρατίας και σεβασμό της αντίθετης άποψης από άτομα μάλιστα που παριστάνουν τους προοδευτικούς : http://xekathara.blogspot.com/2010/01/blog-post_15.html

Έγινε Χρυσαυγίτης λοιπόν τώρα ο Μέγας δημοκράτης και αντιστασιακός Μίκης Θεοδωράκης επειδή τον τελευταίο καιρό λέει πράγματα που ενοχλούν τους ψευτοαριστερούς ψευτοδιανοούμενους.

Φασίστας λοιπόν ο αγωνιστής της δημοκρατίας Μίκης Θεοδωράκης επειδή τολμά και λέει την άποψη του για τα εθνικά θέματα , επειδή αγωνιά για την πατρίδα του και επειδή ξεφτιλίζει τους ανεγκέφαλους - αναρχικούς – τρομοκράτες! 

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Ε όχι λοιπόν! Ο κόκκινος φασισμός δεν θα περάσει!!!

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗ:


Διαβάστε πρώτα, προσεχτικά όμως, για το ποιος είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, για τους αγώνες που έχει κάνει για τη δημοκρατία, για το καλλιτεχνικό έργο που έχει χαρίσει σε όλο τον κόσμο και θα καταλάβετε πόσο μικροί είστε για να τον βάζετε στο στόμα σας – πόσο μάλλον να τον βρίζετε!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

‘Αντιπαρακμή’
«Όποιος μιλά για ελληνισμό είναι φασίστας»
18 Ιανουαρίου 2010

ΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΙΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΣΚΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!

ΓΙ΄ΑΥΤΟΥΣ Ο ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!!!

ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑΙΟΣ!!

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ!!!

ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ!!!

ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ!!!

Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ….”ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ” ΚΑΙ “ΦΑΣΙΣΤΑΣ”!!!ΝΑΙ, ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!!!!

Πολύ εύκολο τον έχουν τον χαρακτηρισμό “φασίστας” αυτά τα “προοδευτικά” και”ανοιχτόμυαλα” “διανοούμενα” παιδάκια. ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΦΤΥΣΕΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΤΕ.

Όταν ο Θεοδωράκης έλυωνε στο Μακρονήσι και στην Ικαριά, δε θα φανταζόταν ποτέ ότι η ανθρώπινη βλακεία θα έφτανε σε αυτό το ποταπό επίπεδο, να αποκαλεί έναν ισόβιο αγωνιστή, “φασίστα”.

ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥΣ. Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

Η εξίσωση του τύπου: η Χρυσή αυγή μιλά για ελληνισμό, ο Μίκης μιλά για ελληνισμό, ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ο Μίκης είναι Χρυσαυγίτης, δεν απέχει από το λογικό σφάλμα που ανέδειξε ο Σωκράτης:Το καναρίνι είναι κίτρινο, το λεμόνι είναι κίτρινο, ΣΥΝΕΠΩΣ το καναρίνι είναι λεμόνι.

Ο παραλογισμός αυτός είναι τόσο γελοίος, όσο γελοίος και παράλογος είναι ο κ. Ολύμπιος που χρησιμοποιεί αυτή τη διαστρεβλωτική “λογική”.

Μίκη, η φωνή σου, τα γραφτά σου, η μουσική σου, οι αγώνες σου, δε μειώνονται από καμιά Δραγώνα, από κανέναν Ολύμπιο. Αυτοί ήλθαν και θα παρέλθουν. Εσύ και το έργο σου θα μείνεις και θα καθοδηγείς.

Ε ΟΧΙ ΡΕ ΚΟΥΜΠΑΡΕ!! ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

‘Xekathara.blogspot.com’
«Μίκης Θεοδωράκης … το Χρυσαυγήτικο παραλήρημα συνεχίζεται»
15 Ιανουαρίου 2010
Μιχάλης Γ. Ολυμπίου

Αλληλεγγύη στη Θ. Δραγώνα από τον ΣΥΡΙΖΑ-κριτική από τον Μ. Θεοδωράκη

By Kat_Kontini Created 14/01/2010 - 20:22

Την αλληλεγγύη τους στην Ειδική Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάλεια Δραγώνα εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Το βιβλίο σας ευνουχίζει την εθνική μας υπερηφάνεια» υποστηρίζει σε επιστολή του ο Μ. Θεοδωράκης.

«Οι επιθέσεις εναντίον της Ειδικής Γραμματέως του Υπουργείου Παιδείας καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην βουλευτού, Θάλειας Δραγώνα, από ποικιλώνυμους ακροδεξιούς κύκλους έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα όρια της πολιτικής διαφωνίας. Αντί της ευθείας, και θεμιτής, κριτικής σε πολιτικές απόψεις, αποφάσεις και σχεδιασμούς, επιχειρείται η προσωπική σπίλωση», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη συμμετοχή βουλευτών στην προσπάθεια σπίλωσης της τιμής και της υπόληψης της, σημειώνοντας ότι «αποπνέει σκοταδισμό και εκθέτει το Κοινοβούλιο».

«Με την επίθεση κατά της κ. Δραγώνα οι κύκλοι της ακροδεξιάς θέλουν να παρεμποδίσουν και να ματαιώσουν τις προσπάθειες να αναγνωριστούν και να γίνουν σεβαστές σε όλα τα πεδία, συμπεριλαμβανόμενης και της εκπαίδευσης, η γλώσσα και οι πολιτισμικές ιδιαιτερότητες των μεταναστών. Πρόκειται για τα ίδια δικαιώματα που διεκδίκησαν με πείσμα και σημαντικούς αγώνες οι Έλληνες μετανάστες και πολιτικοί πρόσφυγες στις χώρες υποδοχής», προστίθετα ιστην ανακοίνωση.

Τη δήλωση αλληλεγγύης υπογράφουν οι βουλευτές: Αλέξης Τσίπρας, Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, Ηρώ Διώτη, Θοδωρής Δρίτσας, Φώτης Κουβέλης, Τάσος Κουράκης, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Θανάσης Λεβέντης, Βασίλης Μουλόπουλος, Δημήτρης Παπαδημούλης, Νίκος Τσούκαλης, Γρηγόρης Ψαριανός και ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής.

«Το βιβλίο σας ευνουχίζει την εθνική μας υπερηφάνεια»

«Σε κάθε σελίδα του βιβλίου σας «Τι είν’ η πατρίδα μας;» στην ουσία αμφισβητείτε οτιδήποτε θετικό έπραξε ο λαός αυτός σε όλους τους τομείς του εθνικού μας βίου κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων αιώνων (…). Στην ιατρική επιστήμη αυτό που κάνετε ονομάζεται ευνουχισμός» αναφέρει σε δημόσια επιστολή του προς την Θάλεια Δραγώνα ο Μίκης Θεοδωράκης σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

«Αν όλοι που πήραν τα όπλα για την πατρίδα είχαν τα μυαλά τα δικά σας, δηλαδή εξέταζαν το “επιστημονικώς ορθόν”, θα τα βρίσκανε μια χαρά με τους Γερμανούς, που εξ άλλου το μόνο που ζητούσαν από μας ήταν να τους παραχωρήσουμε την άδεια χρήσης των λιμανιών και των αεροδρομίων μας», προσθέτει.

Η κ. Δραγώνα, είχε ζητήσει δημόσια στήριξη από τον Μίκη Θεοδωράκη για τη «συκοφαντική εκστρατεία εναντίον της». ην επομένη της Πρωτοχρονιάς τού έστειλε τα βιβλία της και πρόσφατες συνεντεύξεις της μαζί με ένα γράμμα για να του παραπονεθεί για τα «πολύ απαξιωτικά σχόλια» που περιείχε σε βάρος της επιστολή του μουσικοσυνθέτη προς το φίλο του ηθοποιό Στέφανο Ληναίο. Ωστόσο, ο Μ. Θεοδωράκης δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις της κ. Δραγώνα.

«Για τη «γνήσια και μοναδική Αριστερά» της εθνικής αντίστασης οι λέξεις “έθνος” και “πατρίδα” ήταν δόξα και τιμή και όχι ντροπή όπως τις κατάντησαν χθες και σήμερα ορισμένα γκρουπούσκουλα και ομάδες “διανοουμένων”, που στο όνομα της Αριστεράς ντροπιάζουν με τις “ιδέες” και τα καμώματά τους, τους αγώνες και τις θυσίες μας, ενώ δηλητηριάζουν την ανύποπτη νεολαία μας», αναφέρει στην επιστολή του ο Μ. Θεοδωράκης.

Προχθές η κ. Δραγώνα «εισήγαγε» το θέμα της στη Βουλή, αποστέλλοντας τα βιβλία της σε όλους τους βουλευτές. Σχολιάζοντας την «ευρεία στήριξή της» από τα ΜΜΕ, ο Μ. Θεοδωράκης τής γράφει: «Οι συνεντεύξεις σας και η μεγάλη προβολή τους (σε συνδυασμό με τη φίμωση των αντίθετων απόψεων) δεν πετυχαίνουν τίποτε άλλο παρά να αποκαλύπτουν στον ελληνικό λαό τους πανίσχυρους φίλους σας στα ΜΜΕ, αποδεικνύοντας το εύρος και τα ερείσματα αλλά και το συντονισμό της προσπάθειας που εξυφαίνεται με στόχο την αλλοίωση της εθνικής-ελληνικής μας ταυτότητας. Καθώς και τον τρόμο που δημιουργεί η αυξανόμενη παλλαϊκή αντίδραση στις απόψεις σας, που ακυρώνει την αρχική σας προσπάθεια να εκμεταλλευθείτε την αντίδραση του Καρατζαφέρη, βαφτίζοντας όσους διαφωνούν «ακροδεξιούς» (…). Γνωρίζετε κυρία Δραγώνα», συνεχίζει η επιστολή του Μ. Θεοδωράκη, «ότι δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σας, όπως γνωρίζετε ότι θα σας ήταν λίγο δύσκολο να με βαφτίσετε κι εμένα… ακροδεξιό. Προς το παρόν, μπορείτε εσείς και οι φίλοι σας να με φιμώσετε. Ομως, σ’ αυτό είμαι συνηθισμένος και μάλιστα θα σας έλεγα ότι όποιοι και όσοι στο παρελθόν κατά καιρούς επιχείρησαν να φιμώσουν τις ιδέες αλλά και τη μουσική μου είχαν… κακά γεράματα…».

Και τώρα εγώ πραγματικά ερωτώ τι διαφέρει αυτός ο κύριος από τους φασίστες που συναντάμε καθημερινά στους δρόμους;

Σε τι διαφέρει ο θρασύτατος και απειλητικός του λόγος από τις ιστοσελίδες της ‘Χρυσής Αυγής’, του ‘ΕΛΑΜ’, της ‘Πρώτης Γραμμής’ και των λοιπών σημερινών του συνοδοιπόρων;

Μήπως τελικά ο Mickey Mouse όπως προφητικά τον απεκάλεσε το 80′ ο Σιδηρόπουλος υποφέρει από το Σύνδρομο της Στοκχόλμης - έχει δηλαδή αγαπήσει τον βασανιστή του και έγινε σαν αυτόν;

Και ποια αριστερά έχει λάβαρο το ‘έθνος’;

Μόνο εσύ ρε Μίκη έχεις το ‘manual’ της αριστερής διανόησης;

Ηλεκτρονική διεύθυνση άρθρου: http://www.efylakas.com/archives/4627

daisy_medium

Search