daisy_medium

O...ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

====================

Η επίσκεψη της πρωτοφανούς κουστωδίας Ερντογάν, στην Αθήνα,ήταν μια γοητευτικότατη,«αδελφική», στάχτη στα μάτια του κόσμου,με ένα και μοναδικό σκοπό:

Τον εξωραισμό της Τουρκίας, για την ευκολότερη είσοδό της στην Ε.Ε. και τη νομιμοποίηση της κυριαρχίας της στα Βαλκάνια,τη Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή της.

Και,δυστυχώς ,το πέτυχε. Τόσο αποτελεσματικά που κάποιος πολύ γνωστός αμερικανοθρεμένος δημοσιογράφος πρότεινε, από τώρα τον κ.Ερντογάν για το επόμενο...Νόμπελ Ειρήνης..!!

Μια γρήγορη ματιά στα γεγονότα των τελευταίων ετών και μια σύντομη αποτίμηση των «μεγάλων» λόγων αλλά και των 21 υπογραφών,αυτής της «ιστορικής»,όπως την αποκάλεσαν μερικοί,επίσκεψης στην Αθήνα,το αποδεικνύει.

Μείωση εξοπλισμών που δεν έγινε..

Μείωση έντασης που δεν θα γίνει..

Κοινή αξιοποίηση του Αιγαίου που ξέρουμε όλοι ότι έχει ήδη ρυθμισθεί=Από 20% Ελλάδα & Τουρκία και 60% Η.Π.Α.!

Παραβιάσεις που θα συνεχισθούν & με δική μας..βούλα.!!

Προβλήματα «μειονοτήτων» Θράκης που παραμένουν άλυτα..

Σε «Βόρεια & Νότια» Κύπρο,που επιμένει ο κ.Ερντογάν.

Οικονομικές συμφωνίες για 20% Ελληνικές εξαγωγές στην Τουρκία και 60% Τούρκικες εισαγωγές στην Ελλάδα.

Αμοιβαία και ταυτόχρονη μείωση μερικών ακραίων θέσεων στα σχολικά μας βιβλία που η ομάδα Ρεπούση-Δραγώνα έχει ήδη ξεκινήσει παραχαράσσοντας την ιστορία μας,ενώ στα Τούρκικα βιβλία,η Σάμος είναι πάντα.. Τούρκικη..!!

Αν όλα αυτά τα συνδιάσουμε με τις νεοοθωμανικές,Αυτοκρατορικές διακηρύξεις του προκλητικού Τούρκου Υπ.Εξ.κ.Νταβούτογλου,

που ΟΥΔΕΙΣ τόλμησε να υπενθυμίσει στον κ.Ερντογάν...

Με τις ήδη ΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ εκτάσεις στο Αιγαίο και τη Θράκη στις μεγάλες ξένες, παντοδύναμες,εταιρείες,για τις οποίες ΟΥΔΕΙΣ τηλε-αναλυτής μίλησε.

Με το ξαφνικό πάθος για Ελληνοτουρκική φιλία του πάλαι ποτέ "επαναστάτη" Κον Μπετίτ και νυν κολώνα του ΝΑΤΟ στη διάλυση των Βαλκανίων,προπαγανδιστή του Σχεδίου Ανάν, μόνιμου επισκέπτη στην κατεχόμενη Κύπροκαι μονίμως ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ από την ομάδα Σόρος κλπ.

Με την τραυματική εμπειρεία μας,από την ΕΞΟΝΤΩΣΗ μας,

όταν παλεύαμε,με το Μίκη,το 1988-92,με την Επιτρ.Ελλ.Τουρκ.Φιλίας

στηριγμένη στους λαούς μας και όχι ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ τους..

Με το κερασάκι του Πολιτισμού στην τούρτα μας:Μια και θα φάμε στο ΔΙΟΝΥΣΟ, ας ανέβουμε λίγο και στο σπίτι του Μίκη, εντελώς ξαφνικά, αφού είναι εκεί, δίπλα..

(Δεν θα μπορούσε βέβαια να μην τους ανοίξει την πόρτα του ο φίλος μας ο Μίκης..Θα μπορούσε όμως να τους πει έστω και δυό λέξεις από την πρόσφατη,σχετική,δημόσια,δυναμική τοποθέτησή του:

«Παρ' ό,τι υπήρξα και παραμένω οπαδός της ελληνοτουρκικής φιλίας, εν τούτοις πρέπει να πω ότι με φοβίζει αυτή η αιφνίδια σύσφιξη των κυβερνητικών σχέσεων, οι επαφές υπουργών και άλλων παραγόντων, οι επισκέψεις στην Κύπρο και η έλευση του Ερντογκάν. Υποψιάζομαι ότι πίσω απ' αυτά κρύβεται η αμερικανική πολιτική με τα ύποπτα σχέδιά της, που αφορούν τον γεωγραφικό μας χώρο, την ύπαρξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων, το καθεστώς της Κύπρου, το Αιγαίο, τους βόρειους γείτονές μας και την αλαζονική στάση της Τουρκίας, με μόνο εμπόδιο την καχυποψία και την εναντίωση του ελληνικού λαού...» Για λόγους ευγενείαςίσως να μην μίλησε; Για ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ, όμως,η ευγένεια,νομίζουμε ότι έχει και τα όριά της..Ας χαρεί τώρα τα τηλεκάναλα που προβάλλουν την εικόνα του σαν την ΚΑΛΥΤΕΡΗ στιγμή της επίσκεψης Ερντογάν..!! )

...καιτο συμπέρασμα,λοιπόν,βγαίνει αμέσως: Ο στόχος επετεύχθη:

1.- ΕΞΩΡΑΙΣΜΟΣ για να μπουν τα 80 εκατομμμύρια Τούρκων στην Ε.Ε.

2.- ΚΥΡΙΑΡΧΗ δύναμη η Τουρκία σε Βαλκάνια & Μεσόγειο..

3.- ΜΕΣΙΤΗΣ καλοπληρωμένος η Ελλάδα..

..... Δ υ σ τ υ χ ώ ς ...

*************************

Στέφανος Ληναίος = 15.5.10

daisy_medium

Search