Αφιέρωμα για 89α γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη: Γενέθλια συναυλία στη Ζάτουνα 29/07/2014

ΤΡΙΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

ΖΑΤΟΥΝΑ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

89α Γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη

Τη συμβολική επιστροφή του Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα σηματοδότησε η μεγάλη συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», την Τρίτη 29 Ιουλίου 2014, επέτειο γενεθλίων του Μίκη Θεοδωράκη για τα 89α γενέθλιά του.

Ακούστηκαν τραγούδια που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης κατά την εξορία του στη Ζάτουνα, καθώς και άλλα γνωστά τραγούδια του  μεγάλου δημιουργού.

Τα περισσότερα τραγούδια της Ζάτουνας (Αύγουστος 1968 – Οκτώβριος 1969) περιλαμβάνονται σε 11 συλλογές με την ονομασία «Αρκαδίες» και είναι από τους σημαντικότερους κύκλους τραγουδιών στην εργογραφία του συνθέτη.

Στη συναυλία συμμετείχαν οι τραγουδιστές:

Λάκης Χαλκιάς, Μπάμπης Τσέρτος, Νάντια Καραγιάννη, Κώστας Πατσιάς, Μπέττυ Χαρλαύτη, Νίκος Καραγιάννης.

Την συναυλία -που προσφέρεται δωρεάν από τη  Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τους καλλιτέχνες- στηρίζουν το Μουσείο «Μίκης Θεοδωράκης» Ζάτουνας, ο Δήμος Γορτυνίας και τοπικές επιχειρήσεις.

Διαβάστε εδώ το κείμενο Οι Αρκαδίες του Μίκη Θεοδωράκη, όπου θα δείτε τους τίτλους των τραγουδιών που περιλαμβάνει η κάθε «Αρκαδία», καθώς και τις ημερομηνίες που γράφτηκε η κάθε μία. Επειδή ο Μίκης Θεοδωράκης πολλές φορές συνέθετε ταυτόχρονα περισσότερα από ένα έργα, οι ημερομηνίες που παρατίθενται είναι ενδεικτικές για την περίοδο σύνθεσης των έργων.
 
Δείτε εδώ:
 
Πρόγραμμα συναυλίας
 
Φωτογραφικό υλικό
Δείτε εδώ Photo - Θεοδωράκεια 2014
 
Video συναυλίας
Δείτε εδώ videos από τη συναυλία στη Ζάτουνα - Θεοδωράκεια 2014
 
Προσχέδια αφισών