daisy_medium

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Επιφανούς 1, 11742, Αθήνα
τηλ. 210-9214863, fax  210-9236325
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προς:  την ΕΣΗΕΑ

                                                                                                                         Αθήνα,   15.11.2006

Αξιότιμοι κύριοι,

Εις απάντησιν της επιστολής μου προς τον Ελληνικό Τύπο σχετικά με την αποποίηση από πλευράς μου της οικονομικής αρωγής του Υπουργείου Πολιτισμού και κατά συνέπεια της ματαίωσης των συναυλιών με έργα μου στο Μουσείο Μπενάκη, η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»:
Πρώτον: Στην σελίδα με την υπογραφή «Πανδώρα» προέβη σε ευτελή και εξευτελιστικά για την προσωπικότητά μου σχόλια και
Δεύτερον: αφιέρωσε μια ολόκληρη σελίδα με δύο άρθρα συντακτών της, οι οποίοι με ελλιπή και παραποιημένα στοιχεία προσπάθησαν να μειώσουν την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία μου αποφεύγοντας να αναφερθούν στην ουσία των καταγγελιών μου με την γνωστή μέθοδο της διογκώσεως διαφόρων οικονομικών στοιχείων, έτσι ώστε να φανεί ότι τα κίνητρά μου υπήρξαν ευτελή και συμφεροντολογικά.
Σ’ αυτή την «μίνι» σταυροφορία εναντίον μου απάντησα με επιστολή μου που έφερε την σαφή ένδειξη ότι αποστέλλεται στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ και απευθύνεται στον κ. Ψυχάρη με την ιδιότητα του διευθυντού της συγκεκριμένης εφημερίδας και στους εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες της που είχαν διαβάσει άλλωστε και το δημοσίευμα που προκάλεσε την απάντησή μου και όχι στο καθημερινό ΒΗΜΑ του οποίου η κυκλοφορία είναι απείρως μικρότερη και επομένως διαβάζεται μόνο από μικρή μερίδα όλων αυτών των εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών που σχημάτισαν την όποια γνώμη για μένα και τα κίνητρά μου και που ασφαλώς θα περιμένουν να ακούσουν και την άλλη άποψη, δηλαδή τη δική μου.
Όμως φευ, δεν πρόκειται να την μάθουν, διότι ο κ. Ψυχάρης έσπευσε να δημοσιεύσει την απάντησή μου -ως μη όφειλε- στο σημερινό ΒΗΜΑ και στην στήλη «Επιστολές προς το ΒΗΜΑ» υποβαθμίζοντας έτσι την άποψή μου διττώς και αφήνοντάς με έκθετο στις αρνητικές εντυπώσεις που ασφαλώς θα δημιουργήθηκαν από την ανάγνωση των «κατηγοριών» των συντακτών του, που μάλιστα φιλοξενήθηκαν σε τόσο περίοπτη θέση.
Θεωρώ ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάφωρη παραβίαση όχι μόνο κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας αλλά βεβαίως και του Νόμου περί Τύπου που προβλέπει την υποχρέωση της εφημερίδας να προβάλει «με όμοια τυπογραφικά στοιχεία και στην αυτή θέση που καταχωρήθηκε το προκαλούν ταύτην δημοσίευμα και άνευ παρεμβολών ή παραλείψεων την απάντησιν παντός ιδιώτου» εξασφαλίζοντας έτσι την ίση παρουσίαση των δύο απόψεων.
Ζητώ -και ελπίζω ότι με την δική σας παρέμβαση μπορεί να επιτευχθεί αυτό- να δημοσιεύσουν οι αρμόδιοι του ΒΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ την απάντησή μου στο φύλλο αυτής της εφημερίδας την επόμενη Κυριακή (19.11.2006) ως μια στοιχειώδη υπεράσπιση της τιμής και της αξιοπρέπειάς μου μπροστά σ’ έναν πανίσχυρο οδοστρωτήρα που απειλεί να με συνθλίψει.

Μετά τιμής,

Μίκης Θεοδωράκης

Search