Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009 15:31

Δύο γυναίκες ερμηνεύτριες, η Νατάσα Θεοδωρίδου και η Ηρώ, συμπράττουν με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, τραγουδούν για τις κακοποιημένες γυναίκες, που φιλοξενούνται στο «Σπίτι Ανοικτής Φιλοξενίας» της Δράμας.
Οι συναυλίες φέρουν τον τίτλο «Τα τραγούδια του έρωτα και της αγάπης» και έχουν ως σημείο αναφοράς τους συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη, με κεντρικό θέμα τους την αγάπη σε όλες τις εκφάνσεις της: ερωτική, φιλική, οικογενειακή. «Μας δίνεται η ευκαιρία να υποστηρίξουμε τις γυναίκες, τις οποίες όλοι θυμούνται μία φορά το χρόνο σε επετειακούς εορτασμούς. Πρέπει να θυμόμαστε ότι υπάρχει τεράστιος πόνος γύρω μας», σημείωσε, σε σχετική συνέντευξη τύπου, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.
Υπεραμυνόμενη των διαφορετικών συνεργασιών που τολμά η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», η κόρη του μουσικοσυνθέτη εξήγησε: «Συχνά γίνονται συζητήσεις ανούσιες για τους καλλιτέχνες που βρίσκονται από την άλλη "όχθη". Το βασικό για εμάς είναι όχι το να ξέρουν οι τραγουδιστές μουσική, αλλά το να μπορούν να ερμηνεύουν με τον καλύτερο τρόπο τα σπουδαία αυτά τραγούδια». Οι συναυλίες θα δοθούν αύριο, Τρίτη, και την Τετάρτη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


http://www.liako.gr/news/culture-archived-articles-list/4567-theodorakis.html

Search